Majoritatea persoanelor aplică regula tunsului o dată la fiecare 6 săptămâni, însă sunt foarte multe femei cu părul extraordinar care aleg să-l tundă de câteva ori pe an.

Nu există o regulă care să va îndrume să mergeți la salon la un anumit interval de timp. Voi lăsa mai jos câteva sfaturi în funcție de tipul de par pe care îl aveți. 

Descoperă cât de des ar trebui să mergi la salon în funcție de tipul tău de par dar și de tunsoarea pe care o ai.

Dacă părul meu este scurt, cât de des trebuie să-l tund?

Specialiștii spun că dacă ai o tunsoare scurtă, bob de exemplu, este indicat să te tunzi o dată la 3 săptămâni pentru a îți menține părul crescut. 

În cazul în care ai o abordare relaxată față de tunsoarea ta, atunci poți aștepta până la patru-șapte săptămâni. 

Cât de des trebuie tuns părul sănătos? 

Profesioniștii spun că sunt suficiente 3 sau 4 drumuri la salon pentru tuns.

Dacă părul tău este sănătos, nu este degradat și dacă lungimea acestuia este medie sau lungă, poți merge să te tunzi mai rar. Eu recomand numai trei sau patru tunsori pe an pentru a îndepărta vârfurile și a reâmprospăta forma.

Cât de des ar trebui să tunzi părul lung

Chiar dacă părul tău este lung și sănătos, odată cu creșterea acestuia este posibil să se fi pierdut și formă. În cazul în care ești tunsă în scări, la maxim 3 luni va fi nevoie să te tunzi, pentru a redefini forma tunsorii.

Chiar și pentru părul lung și sănătos, specialiștii spun că ar trebui să-ți bazezi decizia pe cât de bine vrei ca părul tău să arate. 

 Părul lung de la an la an devine tot mai fragil, se poate rupe mult mai ușor și vârfurile despicate pot apărea mult mai repede decât în cazul tunsorilor scurte. În cazul în care îndrăgești părul lung și îți dorești să arate și foarte bine, tunde-l la fiecare 2 luni.

Cât de des să te tunzi pentru a preveni vârfurile despicate

În acest caz se aplică aceiași regulă și anume, tunsul părului la fiecare 2 luni pentru a scăpa și de vârfurile despicate. Între vizitele la salon aplică ulei de par pe vârfurile despicate și astfel le vei reduce vizibil. Aplicarea uleiului nu are rolul doar de a le masca, ci de a le elimina complet dacă ratamentul este făcut pe o perioada mai lungă de timp.

Dacă am părul creț sau ondulat natural, cât de des trebuie să-l tund?

Dacă părul tău este creț sau ondulat, păstrează cel puțin 12 săptămâni între două tunsori. Eu aș recomanda un interval între 6 și 12 

Dacă părul tău este foarte creț, poți aștepta și 2 luni până să-l tunzi.  Dacă ești genul de persoană care folosește foarte des placa de par sau ondulator, sau dacă ai părul vopsit întreabă de fiecare dată când mergi la tuns dacă este nevoie de tăierea varfurilor. În acest fel îndepărtezi posibilitatea supraprocesarii varfurilor.

Cât de des ar trebui să te tunzi în general

Nu există un singur răspuns, dar în funcție de tipul tău de par și de ceea ce îți dorești să obții, poți găsi intervalul perfect pentru tine. „Doi factori-cheie atunci când te întrebi dacă e cazul să te tunzi sau nu sunt: 1. Nu mai poți obține coafurile pe care ți le dorești? Și 2. Sunt vârfurile părului tău vizibil degradate?”, spune Norton. Dacă răspunsul este da la una dintre aceste întrebări, este cazul să mergi la salon.

Cât de des trebuie tuns părul sănătos

Profesioniștii spun că trei sau patru tunsori pe an sunt suficiente. Dacă părul tău în general este sănătos, nu este degradat și îl păstrezi la o lungime medie sau lungă, te poți tunde mai rar. Eu recomand numai trei sau patru tunsori pe an pentru a îndepărta vârfurile și a reâmprospăta forma.

În cazul bărbaților este diferit

Ca bărbat este recomandat să te tunzi în mod regulat. Cât de des ai nevoie de o tunosoare depinde mult de tipul tău de păr și de stilul pe care vrei să îl adopți.    Există bărbați care se tund o dată pe săptămână deoarece părul lor crește foarte repede și în plus, își doresc să mențină în permanență același look. Dar există și bărbați care nu trebuie să-și facă griji pentru aspectul tunsorii lor decât o dată la 3-4 săptămâni. 

Bărbații cum știu când au nevoie de o tunsoare?

Bărbații știu că trebuie să meargă la tuns în momentul în care nu le mai place persona pe care o întâlnesc în oglindă.

Mulți bărbați își doresc o schimbare, dar nu sunt foarte siguri ce rezultate ar trebui să obțină de pe urma ei, dar acest lucru nu este o problemă deoarece vom găsi împreună cea mai bună tunsoare pentru dumneavoastră.

Când ești pur și simplu prea ocupat pentru a dedica o oră părului tău este bine să ai în casă câteva produse de îngrijire a părului special create pentru bărbați. În timp ce șamponul și balsamul te ajută să treci cu brio de perioada dintre două tunsori, ceara și gelul de păr îți pot servi la îmblânzirea firelor rebele până viața ta reintră în normal

Adaugă în coș: un pieptăn, șampon, balsam, tonic, spray fixativ, gel, ceară și tratament și astfel vei obține un kit complet de îngrijire a părului, dar și o trusă de prim ajutor în situații excepționale.

veziv

    Lasa un comentariu