Sprâncenele subțiri nu se mai poartă în zilele noastre, acum se poartă forma sprâncenelor mai groasă. Femeile au devenit mai atente la aspectul sprâncenelor și își doresc să fie impecabile deoarece forma sprâncenelor definește tot chipul așadar acestea dau forma feței. În cazul în care sprâncenele tale s-au subțiat trebuie să știi că acest lucru poate avea mai multe cauze. În acest articol le vei afla!
Prima acțiune care poate avea ca rezultat subțierea sprâncenelor este pensatul excesiv. De multe ori, din dorința de a avea sprâncene perfecte femeile exagerează cu pensatul iar mai apoi rezultatul final este dat de sprâncenele extrem de subțiri care se refac foarte greu.
De multe ori ne este necesară tunderea sprâncenelor însă în general se folosește o altă tehnică care este mai eficientă decât tunderea. Experții care se ocupă de sprâncene nu recumanda acest lucru.
De ce nu este bine să tunzi sprâncenele?
Această procedura vine la pachet și cu câteva dezavantaje.
Dacă tundeți sprâncenele la fiecare ședința de pensat vor ajunge să arate inestetic și cu siguranță nu va doriți acest lucru.
firul de par al sprâncenelor este mai subțire la capăt iar astfel prin tunderea sprancenelor va ramâne doar partea groasă a firul de par. Acest lucru oferă un aspect foarte neplăcut.
Un fir de par tuns poate să sufere schimbări, devine mai gros, mai puternic, mai lung și câteodată se încrețește excesiv sau, mai rău, se îndreaptă sub forma unor țepi inestetici și foarte greu de controlat.
O sprânceană aspră va fi foarte greu de îndreptat și, odată tuns, firul de par își revine foarte greu. În cazul în care sprâncenele tale au firul moale te poți consideră o norocoasă deoarece le poți oferi orice formă cu ajutorul machiajului iar firele de par rămân fixate în poziția în care tu ți-ai dorit să stea.
În prezent specialiștii din saloanele de înfrumusețarea nu recomandă tunderea sprâncenelor. Majoritatea incearaca să va indrume spre a renunta la tunderea firelor de par și să găsească cea mai bună varianta pentru sprâncenele tale astfel încât să obții un efect natural și foarte frumos, exact cum probabil multe dintre voi va doriți.
În cazul în care am firele de par ale sprâncenelor prea lungi, ce pot face?
Dacă te confrunți cu această problema încearcă pe cât posibil să nu intervii asupra sprâncenelor acasă, mergi la un specialist.
Tehnica corectă de pansare constă în alegerea formei care este cea mai potrivită pentru chipul tău. Acest lucru se face conform unor proporții exact.
Pensatul poate fi făcut cu ceară, cu ață sau cu penseta. Majoritatea persoanelor preferă pensatul cu penseta deoarece este instrumentul pe care cu siguranță fiecare dintre noi îl avem în trusa de îngrijire. Probabil că multe dintre voi credeți că varianta corectă pentru scurtarea firului de par constă în ridicarea acestuia în sus și apoi tăierea excesului. Acest lucru este complet greșit. Procedura corecta este de a pieptăna firele de par în sus iar ulterior firele care sunt mai lungi trebuiesc smulse, nu scurtate. Smulgerea firelor lungi nu îți va lăsa goluri, te va ajuta să ai o formă a sprâncenelor foarte frumoasă și naturală.
Dacă deja sprâncenele mele au firele aspre, cum pot face să se regenereze?
Repararea sprâncenelor este un proces destul de îndelungat și există metode care să îți vină în ajutor pentru a repara firele aspre de par.
O variantă destul de ușoară este să încerci să faci un tratament cu uleiuri care să ajute la hidratarea sprâncenelor în profunzime.
Te poți ajuta de un bețișor de urechi pe care să aplici ulei de ricin, ulei de cocos și ulei de migdale. Încearcă pe cât posibil să aplici în fiecare seară iar dimineață clătește zona cu apă călduță. Odată ce faci acest tratament câteva luni, rezultatele vor fi pe măsură.
Pensatul sprâncenelor ar trebui făcut cu multă grijă și atenție. Gândiți-vă că un fir de păr smuls are nevoie de aproximativ 4 săptămâni să crească la loc. Este recomandat să urmezi forma naturală a sprâncenelor care îți avantajează cel mai bine chipul. Nu uita că dacă îți dorești forma perfectă trebuie să apelezi la un specialist și să întreții ulterior sprâncenele prin pensarea firelor care depășesc tiparul. Folosește ustensile dezinfectate regulat, pentru a evita infectarea foliculilor.
Cauze pentru subțierea sprâncenelor
Cauza principală pentru care sprâncenele se subțiază este tresul. Acesta influențează în rău aspectul sprâncenelor și le subțiază drastic. Se întâmplă așa din cauza faptului că organismul se confruntă continu cu o stare de tensiune.
În momentele de stres se eliberează prea mult cortizol, denumit și hormonul stresului, care afectează toate procesele vitale ale organismului. În plus, problemele de natură hormonala produc schimbări în tot corpul, iar firele de păr pot cădea. Deficiența de vitamine produce slăbirea foliculilor de par. Lipsa de vitamina A, E și D duce la căderea și fragilizarea firelor de par. Acizii grași esențiali precum omega 3 și 6 mențin părul hidratat. Deficiență de fier este adesea o cauza importantă care duce la căderea părului.
Dacă simți o senzație de mâncărime și observi că pielea începe să se descuameze, să se înroșească și apare o iritatie este posibil să te confrunți cu o eczemă. Netratată această atacă firele de par din sprânceană și duce la subțierea lor. Din cauza faptului că eczema poate afecta orice parte a corpului (piele), se poate regăși și pe sprâncene. Aceasta împiedică firele de par din sprâncene să se hrănească cu nutrienții și oxigenul pe care sângele le transporta.
Procesul normal de îmbătrânire
Acest proces este inevitabil, iar pentru că întreg organismul se schimbă și sprâncenele suferă în acest sens. Se poate observa o afectare a foliculilor piloși de la nivelul sprâncenelor și a pielii în general. Așadar, este normal să observi pierderi de păr în special de la nivelul scalpului, sprâncenelor sau genelor. Firul de par începe să-și piardă treptat pigmentul, devenind alb sau gri. O soluție este vopsirea sprâncenelor regulat.