Punctele negre apar din cauza acumulării sebumului în interiorul pielii care permite apariția dopurilor și celulelor moarte.

Sebumul este o secreție naturală a glandelor sebacee și ajută la hidratarea pielii dar atunci când se acumulează din ce în ce mai mult apar comodoanele. Mai exact, porii rămân blocați și pielea nu mai poate respira. atunci când aerul oxidează sebumul apar și punctele negre de care ne este uneori așa de greu să scăpăm.

Zonele favorabile pentru apariția punctelor negre

Punctele negre apar cel mai des în zona T , care este reprezentată de frunte, nas și barbie. În aceste 3 zone sebumul este prezent în exces din cauza pielii uleioase. Cel mai vizibile sunt pe nas, dar și cel mai deranjante. 

Diferența dintre punctele albe și punctele negre

Punctele albe se formează odată ce porii nu iau contact cu aerul, deci nu oxidează. Porii înfundați vor căpăta o culoare albă, din cauza grăsimii.

Punctele albe sunt vizibile pe suprafața pielii pe când punctele negre sunt în piele iar cele negre sunt mult mai vizibile.

Punctele negre apar în momentul în care sebumul este secretat în exces  peste celelalte celule și ajung să fie negre aceste puncte din cauza deschiderii mari a porilor și melanina sebumului se oxidează.

Punctele negre de obicei apar mai mult la persoanele care se machiază zilnic cu produse uleioase, persoane care au tenul gras și nu fac nici un tratament în acest sens. Mai sunt și alți factori care sunt interni. Schimbările hormonale, pubertatea, în perioada menstruației sau pe o perioada în care se folosesc anti-conceptionale.

Multe persoane consideră că și alimentația este un factor important, însă încă nu s-a descoperit că alimentația nepotrivită duce la apariția punctelor negre. Un lucru care s-a descoperit este acela că lactatele cresc nivelul de zahăr din organism și astfel poate apărea acneea.

Cum poți scăpa de punctele negre – produse și tratamente pentru curățarea tenului

Primul pas pentru a scăpa de punctele negre este curățarea tenului. Există mai multe soluții la care poți apela ca să scapi de punctele negre inestetice, în funcție de gravitatea problemei.

Produse pentru curățarea tenului

Înainte de toate, trebuie să menționăm că demachierea zilnică este obligatorie pentru a scăpa de punctele negre. Este necesar să se folosească produse profesionale potrivite pentru tenul gras, pe baza de acid salicilic, acid mandelic și mușețel, substanțe cu proprietăți exfoliante și de purificare a pielii.

Aceste produse combină acizii naturali exfolianți cu un complex de plante și vitamine, pentru a elimina celulele moarte și excesul de sebum și a reda sănătatea pielii.

Tratamente pentru curățare facială în profunzime

Un tratament care ajută la înlăturarea punctelor negre în profunzime este cu tehnologia ProSkin. 

Tratamentul ProSkin se folosește de ultrasunete pentru a putea aduce la suprafață celulele moarte și impuritățile cauzate de factorii nocivi cum ar fi poluarea, fumatul și alimentația haotică pe care majoritatea tinerilor o au.

Această procedura nu are efecte secundare dar are o acțiune foarte rapidă iar finalizarea este făcută cu un masaj facial pentru a calma pielea. Se poate folosi și pentru combaterea coșurilor deoarece ajută și la menținerea unui ten frumos și curat.

Extracția manuală a punctelor negre

Este recomandat ca extracția manuală a punctelor negre să fie făcută de un profesionist, pentru a evita răspândirea infecției și, implicit, apariția altor probleme mai serioase, precum acnee sau noduli.

Extracția se face cu ajutorul unui dispozitiv numit comedon extractor. Acesta se fixează pe comedon, pentru a împinge în jos pielea din jurul său, ca să elimine sebumul oxidat. Extracția cu acest dispozitiv este dureroasă și procedeul necesită timp. Cu toate acestea rezultatele sunt foarte mulțumitoare.

Peeling chimic

Peelingul chimic este făcut pentru  îndepărtarea celulelor moarte și a excesului de sebum care au dus la apariția punctelor negre. În timpul tratamentului este aplicată o soluție chimică pe ten, care favorizează îndepărtarea unui strat de piele, lăsând în urmă un ten curat și sănătos. Este recomandat ca peelingurile faciale mai puternice să fie făcute de un specialist sau de un medic dermatolog.

Remedii naturiste

Există destul de multe remedii naturiste pe care le poți încerca acasă pentru eliminarea punctelor negre. Printre remediile naturiste se numără băile cu aburi pentru ten și diferite tipuri de gomaje, preparate cu ingrediente pe care le ai la îndemână în bucătărie. Aceste remedii nu oferă rezultate în timp scurt și este nevoie de repetări constante.

Pasta cu bicarbonat de sodiu – spală fața cu apă călduță pentru a deschide porii.

Poți amesteca două lingurițe de bicarbonat de sodiu cu apă minerală. Pasta fină pe care o vei obține se aplică abundent pe zona cu puncte negre, printr-un masaj blând, cu mișcări circulare. Masajul și pasta  vor ajuta în eliminarea celulelor moarte și impurităților acumulate în pori. După 5-10 minute se clătește fața cu apă caldă, apoi cu apă rece, pentru închiderea porilor. 

Scrub cu suc de lămâie și zahăr 

 Poți amesteca o jumătate de lămâie cu puțin zahăr, o linguriță, amestecă compoziția și masează tenul timp de 2 minute. Masajul trebuie făcut circular și insistați în zonele cu puncte negre. Ulterior fața trebuie clătită cu multă apă cu mare atenție în jurul ochilor. Datorită efectului revigorant al sucului de lămâie se îndepărtează celulele moarte și astfel se obține un ten strălucitor și curat. Încearcă această procedura o dată pe săptămâna și vei fi uimită de rezultatul obținut.

Punctele negre sunt foarte neplăcute mai ales când încep să fie din ce în ce mai evidente. Imediat cum le observați prezența pe ten trebuie să luați măsuri pentru a le putea îndepărta ușor. Puteți încerca diferite tratamente făcute acasă care va ajută dar necesită mai multe repetări sau puteți merge la salon. Avantajul este că odată ajunse la salon știmcă am ajuns pe mâini bune și că în final rezultatul va fi cel dorit. Încercând acasă respectivele tratamente, rezultatele se observa mai greu și vă poate fi din ce în ce mai greu să respectați tratamentul din cauza oboselii sau din cauza duratei tratamentului.

Va așteptăm cu drag la salonul nostru pentru a ne putea consulta în cazul în care doriți tratamente faciale.

veziv

    Lasa un comentariu