Acest articol va ajută să înțelegeți cum se aplică corect genele false tip bandă, deoarece acestea sunt cel mai des folosite pentru completarea machiajului.

Genele false sunt un accesoriu foarte îndrăgit, în momentul de față, atât de către make-up artiști, cât și de către cliente. Citește mai jos câteva informații utile despre aplicarea genelor false bandă dar și smocuri.

Câte tipuri de gene false există?

Tipuri de gene false

Există mai multe tipuri de gene false:

extensii de gene;

gene bandă;

gene smocuri.

Extensiile de gene sunt aplicate de către lash artist. Acestea nu sunt un accesoriu pe care să-l poți folosi singură acasă. Aplicarea acestora durează cam 2 ore și este o procedură care îți păstrează genele false intacte până la 3 săptămâni.

Genele bandă sunt cele mai populare, deoarece sunt dintr-o singură bucată și se aplică rapid, fără prea mult efort. De obicei acest tip de gene este folosit ca și un  accesoriu al machiajului. Sunt ușor de aplicat, pe baza adezivului de gene  și sunt și ușor de înlăturat în momentul demachierii.

Genele buchețele sau smocuri se aplică între genele naturale. Pentru aplicare gene smocuri ai nevoie, mai ales la început, de mai multă îndemânare și răbdare.

Dacă nu ai mai aplicat gene false în trecut, îți recomand să începi cu aplicarea genelor false tip bandă.

Aplicăți inițial machiajul

Înainte de aplicarea genelor false, folosiți machiajul facial obișnuit. Alegeți-vă tipul preferat de gene false, de la cele dramatice la gene discrete, cu un aspect natural. Dacă purtați un machiaj mai complex puteți alege gene care au ștrasuri sau diferite accesorii care credeți că ar completa machiajul.

 Curbați-vă genele naturale

Înainte de aplicarea genelor false, curbați-le pe cele naturale cu ondulatorul special și aplicați un strat de mascara. Acest strat va ajuta la fixarea genelor false atunci când vor fi aplicate și le va conferi, de asemenea, un plus de volum dar și un aspect mai natural deoarece nu se va putea observa diferența de trecere de la genele naturale la cele false.

măsurați lungimea genelor

Este important acest pas deoarece acesta ajută ca aspectul final să fie unul plăcut.

Folosind o pensetă, desprindeți genele false din ambalaj, începând din colțul exterior. Măsurați genele comparându-le cu dimensiunea ochiului și tăiați-le cu o foarfecă la lungimea dorită.

Genele ar fi ideal să fie aplicate începând de la o distanță de câțiva milimetri de colțul ochiului și nu trebuie să depășească colțul opus al acestuia.

 Încercați să evitați ca genele să se desfacă

Genele false au uneori tendința de a se desface la colțuri. Le puteți rasucii în jurul unei pensule de machiaj sau al oricărui obiect cilindric pentru a vă asigura că acestea rămân perfect curbate, conferindu-le astfel mai mult volum. În plus, genele își vor mai pierde astfel din rigiditate, fiind mai ușor de ajustat la aplicare.

Imediat după răsucire urmează aplicarea adezivului pe gene.

Un aspect foare important este să luați în calcul folosirea unui adeziv de foarte bună calitate. De obicei adezivul de gene nu va fi prezent în cutia acestora, așadar căutați un adeziv care să fie bun, citiți eticheta pentru a nu exista posibilitatea apariției problemelor la nivelul ochilor.

După ce sunteți mulțumite de forma și lungimea genelor false obținute începeți cu aplicarea adezivului. 

Va trebui să va folosiți de aplicatorul-pensulă pentru a aplica lipiciul sub formă de puncte pe linia genelor false. După acest pas așteptați 30-40  de secunde până să apropiați genele false de cele naturale pentru a se putea transforma consistența lipiciului din umedă în cleiosa. Dacă știți că genele false vor fi prezente pe o perioada mai lungă de timp aplicăți o cantitate mai mare de adeziv iar astfel genele false cu siguranță nu se vor desprinde.

Aplicarea genelor

După ce lipiciul nu mai este umed puteți începe să aplicăți genele false. Va puteți ajuta de degete sau de o pensetă.

Atingând colțul genei, fixați ușor genele false exact deasupra genelor naturale, însă cât mai aproape cu putință de linia acestora. Nu aplicați direct pe genele naturale, ceea ce sporește riscul ca acestea să fie smulse atunci când le îndepărtați pe cele false. Mențineți genele false apăsate timp de 20-30 de secunde.

Ultimele retușuri

Folosind tuș pentru ochi, conturați marginea, lângă colțul ochiului, și continuați să aplicăți treptat de-a lungul liniei genelor, eliminând astfel „golurile”.

În cazul în care adezivul este vizibil la baza ochiului, tușul va va ajuta să îl acoperiți astfel încât să nu mai aveți acea delimitare albă creată de acesta.

Puteți aplica tuș și în colțul exterior al ochiului, creând iluzia de ochi de pisică și de alungire a genelor. La final, aplicați încă un strat de mascara pentru un volum fabulos. Continuați cu celălalt ochi și ați terminat!

Ține  cont de aceste lucruri importante!

Genele false tip bandă se pot refolosi numai dacă sunt întreținute corespunzător. Trebuiesc  scoase înainte de a te culca și este curățat adezivul care a mai rămas pe ele.

Nu purta genele false tip bandă peste noapte! Te poți alege cu diverse probleme la ochi și nu cred că-ți dorești acest lucru. Zona ochilor este foarte sensibilă așa că evita să dormi cu genele false aplicate.

Nu împrumută niciodată genele false de tip bandă. Niciodată să nu aplici gene care deja au fost purtate de cineva deoarece te poți alege cu boli ale ochilor sau boli de piele care cu siguranță nu sunt dorite.

Acestea au fost cele mai importante aspecte de care să țineți cont în aplicarea genelor false. Dacă până acum nu ați mai aplicat gene false cu siguranță acest articol care va prezintă fiecare pas, vă va ajuta să obțineți rezultatul dorit. 

veziv

    Lasa un comentariu